Atractivitatea acestora consta in principal in textura crocanta si gustul dulce, iar faptul ca sunt tari va ajuta sa tineti departe speciile nedorite, cum ar fi somnul pitic sau pestii de talie mica. Sunt o sursa naturala de zaharuri naturale, fibre, vitamina E si grasimi nesaturate.
Este o nada recunoscuta si acceptata imediat atat pe lacuri comerciale cat si pe ape salbatice, iar acestea pot fi folosite atat individual, cat si in mix-uri de nadire, intregi sau sparte, sau ca si momeala de carlig.
Prepararea alunelor tigrate:
Pas1: Hidratarea, alunele sunt lasate la hidratat 48-72h, asigurativa ca acestea sunt acoperite cu apa suficienta, pentru ca in aceasta etapa volumul lor va creste, apsorbind apa; Un aspect foarte important este ca apa folosita la hidratare sa nu fie aditivata, pentru a nu crea un mediu saturat care sa impiedice absorbtia acesteia.
Pas2: Fierberea, alunele se fierb dupa hidratare aproximativ 90 minute Zaharul, aromele sau indulcitori lichizi, pot fi folosite cu succes, acestea introducanduse doar dupa fierbere;
Pas3: Pastrarea, acestea daca alegeti sa le folositi in urmatoarele 72h, este suficient sa le pastrati acoperite de apa in recipiente, ferite de razele soarelui si caldura excesiva O alta solutie ar fii congelarea lor, si dezghetarea unor cantitati necesare partidei imediat urmatoare!
https://www.youtube.com/watch?v=vB9fTTLz7k0&list=PL3xHbJGph-3ZsR1nmJVD40CJO_GhKXsJG
