Alunele tigrate sunt de departe cele mai cunoscute si eficiente particule pentru pescuitul crapului si al tenului. Atractivitatea acestora consta in principal in textura crocanta si gustul dulce, iar faptul ca sunt tari va ajuta sa tineti departe speciile nedorite, cum ar fi somnul pitic sau pestii de talie mica. Sunt o sursa naturala de zaharuri naturale, fibre, vitamina E si grasimi nesaturate. Este o nada recunoscuta si acceptata imediat atat pe lacuri comerciale cat si pe ape salbatice, iar acestea pot fi folosite atat individual, cat si in mix-uri de nadire, intregi sau sparte, sau ca si momeala de carlig. Prepararea alunelor tigrate este un proces relativ simplu, fiind nevoie doar de o perioada de 24-36h pentru hidratare dupa care se fierb timp de aprox 45 min. Se lasa din nou cateva ore la racorit, dupa cere se pot pastra congelate pentru o perioada de pana la 4-6 luni. Un aspect foarte important este ca apa folosita la hidratare sa nu fie aditivata, pentru a nu crea un mediu saturat care sa impiedice absorbtia acesteia. Lichide nutritive, arome sau indulcitori pot fi folosite cu succes insa va recomandam introducerea acestora in inainte sau dupa fierbere, in functie de cantitate.
Scrie un review